Tematräff måndag den 21/3, Det smarta hemmet
Ove Eriksson och Stig Marklund från Seniornet i Botkyrka berättade om Det smarta hemmet för ett gäng intresserade åhörare i Stora murgrönan. Vi fick en snabb presentation av några av de "smarta" prylar som finns i handeln, te x lampor, dosor och kontakter för att kunna reglera all beslysning hemma exakt som du vill ha den, var det ska vara tänt, hur starkt ljuset ska vara och vilken färgton det ska ha. Adderar man en smart högtalare kan man även reglera allt detta med hjälp av röstkommandon till högtalaren. Det finns nog inte någon pryl eller apparat som vi har hemma som inte låter sig kopplas upp, ja inte kanske de exemplar vi har hemma just nu men om vi byter ut kylskåp, spis, tvättmaskin, tv och dammsugare till smartare varianter så kan vi reglera och övervaka funktionerna via vår telefon och/eller ropa kommandon till vår smarta högtalare. Stig ropade t ex "spela Frank Sinatra", och mycket riktigt fick vi höra en låt av Frankie. 
Stig berättade om sitt eget hem, som han utrustat med mycket av denna teknik. Han har t ex ordnat det så att han väcks av glad musik på morgnarna, rullgardinen dras upp automatiskt, de senaste nyheterna läses upp för honom och kaffebryggaren sätts på. 
Det var underhållande att höra om allt detta, men det var nog inte jättemånga i publiken som hastade iväg till teknikbutiken efteråt. Det tar lite tid att smälta allt...