Klicka på bilden Klicka på bilden

BILDVERKSTAD, fortsättning med vidareutveckling och fördjupningar av deltagarnas kunskaper, med fokus på hur man på olika sätt publicerar sina bilder.
Vi har sedan tvår terminer slagit ihop våra vanligaste  bildcirklar till en fotoverkstad. Nu erbjuder vi våra deltagare att jobba tillsammans med oss under fem veckor. Vi lär av varandra och har jättekul på köpet. 

Datum: Onsdagar  3/10, 17/10, 31/10, 14/11 och 28/11   kl. 9:00 -12:00 5x4 lektioner.
Plats: Datorstugan, Säbyhallsvägen 24, Salem Centrum (ingång Kulturskolan)
Avgift: 50 kr/gång
Antal deltagare: Max 8 

Vi har dessutom avsatt tid en onsdag för kortcirklar om grunderna för scanning (24/10) och grunderna för att göra fotobok (7/11)
Dessa kortcirklar startas när tillräckligt antal anmält intresse. 
Maximalt antal deltagare 8.
 

Anmälan: Anmälan skall göras på formuläret till höger. För vår planering ber vi dig fylla i de dagar du kan/vill delta. Återbud kan lämnas per telefon eller e-post till någon av handledarna.
Betalning: Avgiften betalas till cirkelledaren alt. får du en faktura på avgiften för de tillfällen du har deltagit efter cirkelns slut.  Fakturan skickas till dig med samma e-postadress som den du har angivit vid din anmälan till cirkeln.

OBS Du måste vara medlem i SeniorNet för att få delta i cirkeln. KLICKA HÄR 

Collage är populära presenter Collage är populära presenter

Förkunskaper: God datakunskap. Goda kunskaper om hantering av filer, mappar och fönster, krävs för deltagande. Du bör också ha grundläggande kunskap i fotoredigering.
 
Övrigt: Egen bärbar dator är en fördel. I annat fall tar du med ett USB-minne eller extern hårddisk så får du låna klubbens  dator.  Du behöver dessutom ta med en "bank" med egna bilder som du vill jobba med under dagarna på  fotoverkstaden.

Det finns många olika output i vår cirkel. Klicka på bilden. Det finns många olika output i vår cirkel. Klicka på bilden.

Innehåll: Vi  fortsätter att arbeta tillsammans med redigering, trolla eller ”måla” bilder, bekantar oss med olika gratisprogram för bildhantering, tipsar varandra om hur man gör fotoböcker, collage och enkla videosnuttar mm. Fokus ligger på gemensamt arbete och och att dela med sig av egna erfarenheter.
Se presentationen från KickOff den 10 september 2018


Studiematerial: Som studiematerial använder vi delar av Moderskeppets kurser.  Genom oss får du ett mycket förmånligt erbjudande att köpa en licens med proffskurser på webben: fotografering, fotobehandling och en massa annat kul. Du har hela 6 månader på dig att lära mer av allt som Moderskeppet bjuder på, detta ftill ett rabatterat pris på 190 kr (ord. pris 594 kr).
Om Moderskeppet se 
HÄR

Våra cirkelledare

Max Bolander
070 - 67 52 395

Lena Seger
076-  7676684 

Elisabeth Qvarnström

  • För vår planering ber vi dig fylla i de dagar du kan/vill delta. Återbud kan lämnas per telefon eller e-post till handledarna.